Close
Smalvollveien 63 0667 Alnabru Oslo
Man - Fre 09:00 - 16:00

Vedlikehold av solceller

Vedlikehold av solceller

Solcelletak krever relativt lite vedlikehold for å fungere ordentlig. Det er en av de mange flotte tingene med dem!
Det eneste vedlikeholdet de trenger er regelmessig fjerning av skitt, løv og annet rusk.

Men hvis solcellepanelene fungerer med lavere kapasitet enn normalt eller hvis det har vært perioder med kraftig vind da det lurt å ta en titt på solpanelene. Og da solcellepaneler er en stor investering, må man sørge for at de tar vare på dem.

Så hvordan sørger du for at solcelleanlegget ditt varer så lenge som mulig?

Regnet gjør oftest den nødvendige rengjøringen men i de tørre årstidene er det viktig at du manuelt fjerner skitt og blader. Prosessen er ganske enkel: alt du trenger er litt vann og en myk børste. Børsten må være myk og ikke-slipende for ikke å ripe solcellepanelene.

Pass på at du ikke bruker sterke kjemikalier for å rengjøre solcellepanelene, da de kan bli skadet og ødelagte solcellepaneler er dyre å reparere!

Soltaket ditt bør rengjøres regelmessig gjennom hele året. Smuss, fugleskitt, løv reduserer solcellepanelenes effektivitet.

Å neglisjere rengjøringen av solsystemet på taket kan koste deg penger i form av tapt eller redusert produksjon. Selv om vedlikeholdet er lavt, hvis du ikke rengjør dem, kan de miste opptil 15 til 25 prosent av effektiviteten. Det er viktig å utnytte din investering smart og til sitt maksimale potensial!

nb_NONorwegian