Close
Smalvollveien 63 0667 Alnabru Oslo
Man - Fre 09:00 - 16:00

Montering av solceller

Montering av solceller

Vi setter opp stillas. Panelene veier ca 20-25kg, så vi foretrekker å kunne kjøre nærmest monteringsstedet som mulig.
Normalt tar en gjennomsnittlig montering med 20-25 paneler 2 dager. Panelene vi bruker mest er 400-410Wp, og er ca1,7×1,1m. Regn og vind vil kunne påvirke monteringstiden.

I samråd med kunden bestemmes plasseringen av inverter. En inventer gjør om DC strøm fra panelene til AC strøm som boligen bruker. Denne kan monteres både ute og inne. De fleste velger å ha denne ute.
Størrelsen på denne er ca 50x40x20cm, men kan være både større eller mindre avhengig av styrke.

Det sitter en kjølevifte i inverteren. Denne lager litt lyd på invertere fra 10000W og oppover når produksjonen er på maks.
Inverteren skal derfor ikke monteres i direkte sollys. Den skal også ha et tak over. Løsningen er ofte et varmepumpe hus, som både gir tak over og beskytter mot direkte sol. Inverteren kan også lage klikkelyder i perioder tidlig på dagen og sent på dagen da produksjonen er for lav til å trigge inverterens laveste spenningsnivå den trenger for å starte opp.

Dersom inverteren monteres inne,  kreves det en eller flere utvendige DC brytere. Disse monteres på yttervegg.

Avhengig av type tak finnes forskjellige takfester og skinner. De mest vanlige er takstein fester.
Hvert panel, vanligvis plassert vertikalt eller horisontalt, festes til to skinner med klammer. Skinnene festes til en takkrok. Takkrokene boltes i takstolene med spesielle bolter.

.

nb_NONorwegian